semmos.reismee.nl

Veilig aangekomen

Ola senhores e senhoras,

Na een relaxte reis veilig aangekomen in het hele vette Rio. Opgehaald vanaf het vliegveld en rond een uur of 11 gister avond aangekomen in een ruim appartement. Gisteravond niet heel veel meer gedaan, omdat ik redelijk verrot was. Maar vandaag lekker vroeg op om met een koud biertje te ontbijten op Ipanema Beach! Het was een prachtige dag vandaag met geen wolk te bekennen! Ik hoorde van de lokale Erwin Krol dat de wolken maar zijn vertrokken toen ze hoorde dat Sampie Geijer Rio ff aan zou doen. Volgens mij ben ikna een kwartier in de zon al verbrand, de zon is erg fel en is rond 11/12 op zijn sterkst. Mijn blankheid is een gegeven waaruit de Cariocas van Rio op kunnen maken dat ik geen van hun ben. Geef me twee weekies en het moet er wel wat meer op gaan lijken. De stad is vanaf de grond erg onoverzichtelijk omdat er toch best veel hoogteverschil in zit. Hier in Urca is het chill en met 24 uur politiebewaking voor de deur voel ik me veilig. De favela's nog niet echt gezien maar dat komt volgende week wel. Deze week ff wat vakantie vieren en een paar kleine voorbereidingen treffen en volgende week wat serieuzer bezig gaan met falar de Portuguese. Ik ben erachter gekomen dat de uitspraak wel moet gaan lukken alleen het lijkt absoluut niet op hetgeen wat er geschreven staat.

It was a good winterday today in Rio, wondering if I can survive a summerday as well ;)

Ciao,

Sam

Roeland

Ha Sam

dat klinkt mooi; het witte huis met die kale berg erachter is dat sugar mountain met je appartement?
In Utrecht is het redelijk uitgestorven, letterlijk (veel oudjes leggen het loodje door de warmte) en figuurlijk (half Nederland voert vakantie. Komende week wordt het wat frisser. We werken er nog lustig op los door de vakantievergaderstop voelt het toch relaxed aan.

Groetjes en hou je taai

Roeland

Nel

Lieve Sam,
erg leuk om foto's van je te zien, in je nieuwe onderkomen. fijn dat je reis zo voorspoedig is gegaan. zeker nog wel een flink eind rijden van het vliegveld naar Urca. Ben benieuwd hoe je verdere impressies zullen zijn. al wat aanspraak daar in je directe omgeving? Gezellig om regelmatig iets te horen, liefs Nel

josje

Hey Sammie !!
Nou je werd node gemist op ons landje cote du Krommerijn. Maar fijn te lezen dat je veilig bent aangekomen. Wij zijn daarom maar naar het Franse Land vertokken alwaar Polle dan alle treinen kan bereizen en weer toujours retours. Het ga je goed neef. Geniet en liefs van ons Pol, Kiek, Wout en Josje.

Otto

hoi sam, hombre, wat is stage lopen toch zwaar. je zit er goed bij, zo te zien. wel een mooi avontuur.
wij gaan zondag vertrekken naar france naar de cote atlantique met echte surf-golven.
we gaan je volgen.
keep safe, liefs, otto, marionne, michiel, nienke

Sampie Geijer

He pa,
In dat witte huis zit ik op de tweede verdieping en de berg die je erachter ziet heet Morro da Urca. Het is dus niet de famous Sugarloaf mountain. Sugerloaf is wel op een kleine afstand van hier misschien morgen of overmorgen erheen. Deze bergen heb je door heel de stad erg vreemd wel, stond vandaag bij het Christusbeeld en dacht Sugerloaf wel drie keer te zien, hahaha.
Leuk van jullie te horen!!!!
X

ans geijer

met hulp van thijs je e-mails gevonden,wat mooi daar.fijn dat alles tot nog toe goed is gegaan.de oudjes vallen met hordes om door de warmte ik nog niet hoor.zag je Sugerloaf 3 keer door de biertjes?????
thijs ismet zijn lieffie op het landje kamperen,vuurtje stoken enz. blijf netjes kus oma

Sally

Hi Sam,

Its great to see you have arrived safe and sound! already there a week and what wonderful photos!
Take care and look forward to reading about your trip.
Sally X